Hakone National Park

Naturskønt område med dejlige vandremuligheder

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Hakone Nationalpark ligger tæt på Tokyo og ved foden af Japans mest kendte vartegn – Fuji-bjerget. Det er Tokyo-borgernes absolutte favorit udflugtsmål. Udover at være området med Japans ældste og mest kendte kursted, har Hakone desuden en interessant historie, smukke omgivelser og et svalt klima året rundt. Og så selve symbolet på Japan – Fuji-bjerget! De mange vulkaner i området, inklusive Fuji selv, gør at undergrunden er rig på dampende varme bade med naturligt kildevand. Sørg for at se Tenzan, der er et udendørskompleks med varme kilder. Området har også mange andre aktiviteter. I kan køre med bjergtoget gennem de smukke dale, tage en afslappende sejltur på Ashi-søen eller tage på en svævebanetur over den stadig aktive vulkandal Owakudani. Alt dette mens det 3.776 meter høje Fuji-bjerg knejser i horisonten.

Af andre attraktioner kan nævnes Hakone Open Air Museum med en af de fornemste samlinger af moderne skulpturer (den japanske pendant til vores Louisiana) og MOA Museum of Art i Atami, der ligger i et meget spændende byggeri med imponerende udsigt over havbugten. I Hakone findes desuden mange smukt bevarede gamle kroer og en af Japans absolutte romantiske perler, Fujiya Hotel, som er over 100 år gammelt og bevaret i sin smukke, orientalske stil.

Transport til Hakone

Når man tager Shinkansen for at komme til Hakone, skal man stå af på Odawara station og herefter tage enten bus eller tog ind i krateret. På Odawara station kan man købe et Hakone Freepass, der giver adgang til ubegrænset transport i busser, både, tog og bjergbaner i Hakone krateret i to eller tre dage. Derudover giver det rabat på entréen til nogle af attraktionerne. Et sådant pas er afgjort en fordel at købe og kan udover Odawara station kun købes på stationen i Shinjuku (Tokyo) eller Machida (syd for Tokyo).

Fuji-bjerget

Fuji-bjerget, eller Fuji-san som bjerget hedder på japansk, er med sine 3.776 m Japans højeste bjerg, og i sin skønhed ligner den mere menneskeskabt kunst end naturens værk. Når man kører med højhastighedstoget sydpå fra Tokyo kan man efter ca. 45 minutters kørsel se Fuji-bjerget fra togets højre side. I japansk kultur er Fuji-bjerget et mytisk, grundlæggende tema i kunst, musik og litteratur. En morsom detalje er de klassiske, gamle træsnit fra det tidlige 1800-tal, der viser en top som bjerget – der i virkeligheden er en vulkan – havde inden et pludseligt udbrud for hundrede år siden.

For mange japanere har Fuji en stor religiøs betydning og det betragtes faktisk som en gud i sig selv ifølge den japanske shinto-religion. Bjergets top er mål for mange pilgrimsfærder, der tiltrækker japanere i alle aldre. For den ultimative oplevelse anbefales det at bestige bjerget om natten for at nå toppen i tide til at se den opstigende sol, selve symbolet på den japanske nation. Bestigningen af bjerget kan kun ske i juli og august måned og de, der har chancen for denne oplevelse, bør tage den.

ArrowLæs mere her om transport til Hakone

 

BEMÆRK: Japan er et meget sikkert land, og der bliver holdt godt øje med vulkanerne. Mange af vulkanerne i Hakone-området er stadig aktive, og dette kan betyde, at der fra tid til anden bliver lagt begrænsninger på, hvor tæt man kan komme, hvis der er for meget røg eller gas i luften. Vi beder om forståelse for dette.