Hvilke tog kan jeg køre med? Gælder Japan Rail Pass også på busser?

Japan Rail Pass gælder på alle toglinjer, der ejes af Japan Rail. Dette inkluderer bl.a højhastighedstoget Shinkansen (dog ikke Nozomi- og Mizuho-togene), Narita Express samt visse lokale toglinjer indenfor byerne, fx Yamanote-linjen i Tokyo og lokaltoget fra Hiroshima til Miyajimaguchi.
Togpasset kan anvendes på en enkelt færgeoverfart, nemlig JR Ferry mellem Miyajimaguchi og Miyajima. Passet kan ikke benyttes på andre færger.
Togpasset kan også anvendes på JR Local Bus, men ikke JR Highway Bus. JR Local bus findes kun i yderst begrænset omfang, og er sjældent noget man kan udnytte. Desværre findes der ikke en oversigt over busruterne.
Togpasset gælder ikke på nattog, hertil må man betale en ekstra afgift på stedet.
Læs detaljeret og opdateret information på Japan Rails hjemmeside: http://www.japanrailpass.net/en/

Jeg kan ikke bestille online!

Hvis du har problemer med at gennemføre en bestilling, så se vores nemme guide her: Hjælp til online bestilling af Japan Rail Pass.

Hvor lang tid inden rejsen skal man købe Japan Rail Pass?

Japan Rail Pass kan ikke købes i Japan, så det skal købes inden rejsen. Du køber det på vores hjemmeside her: Køb Japan Rail Pass online.

Vi sender Japan Rail Pass med posten alle hverdage. Hvis du bestiller inden kl. 13, sender vi din ordre samme dag. Det tager ca. 7-10 dage for et Japan Rail Pass at komme frem med posten, så bestil i god tid.

Du kan vælge at afhente dit Japan Rail Pass direkte på vores kontor i København. Bestillinger foretaget inden kl. 13 på en hverdag vil kunne afhentes fra samme dag efter kl. 15. Tjek vores åbningstider og adresse her: Kontakt os.

Hvor går aldergrænsen for børnebilletter?

For børn i alderen 0-5 år er det gratis at køre med Japan Rail, dette er dog uden eget sæde.
Børn i alderen 6-11 år skal have Japan Rail Pass/Barn, der koster det halve af voksenprisen.
Børn i alderen 12 år og opefter skal have Japan Rail Pass/Voksen.

Barnets alder og fødselsdato skal opgives ved bestilling af Rail Pass.

Bemærk: Det er barnets alder den dato, passet bliver købt, der bestemmer prisen - ikke alderen den dato, passet indløses i Japan. Det er kundens ansvar at købe det rigtige pas.

Dækker et Japan Rail Pass metroen i Tokyo?

Japan Rail Pass ikke dækker i Tokyo Metro.

ArrowLæs mere om Metroen her.

Kan jeg købe et Japan Rail Pass i Japan?

Nej, Japan Rail Pass skal købes inden du rejser. De sælges ikke i Japan.
Du kan købe 7, 14 eller 21 dages pas hos Japanspecialisten. Køb det online eller ved at ringe til vores rejsekonsulenter på 33 45 40 04. Bestil i god tid - vi anbefaler 15 hverdage inden afrejse, for at passet kan nå frem med posten. Vær opmærksom på at vi opkræver et administrations gebyr på 100 kr. hvis du ringer til os - bestiller du online er det gebyrfrit.

Hvor kan man købe Japan Rail Pass?

Køb dit Japan Rail Pass online her, og få det tilsendt eller afhent det på vores kontor uden ekstra gebyrer.
Booker du IKKE dit Japan Rail Pass online, opkræver vi et udstedelsesgebyr på 100 kr. per pas.
Bemærk: Vi sender ikke Japan Rail Pass i weekenderne, samt på helligdage.

Hvem kan købe Japan Rail Pass?

Følgende personer kan købe Japan Rail Pass:

  • Ikke-japanske statsborgere med turistvisum (danske statsborgere får automatisk et 3-måneders turistvisum ved indrejse til Japan.)
  • Japanske statsborgere, der kan fremvise bevis på at have boet i det samme land udenfor Japan i mindst 10 år. Særlige krav gælder, læs mere her: Japan Rail Pass for japanske statsborgere

 
BEMÆRK:

  • Skal man være i Japan mere end 3 måneder, kan man IKKE benytte Japan Rail Pass.
  • Det er den rejsendes ansvar, at sørge for den rette dokumentation, der skal fremvises ved veksling af Rail Pass voucher i Japan. Japanspecialisten kan ikke påtage sig ansvar for, at kunden har den rette dokumentation.

 

Børn:

For børn under 6 år er det gratis at køre med Japan Rail, dette er dog uden eget sæde. For et barn mellem 6 og 11 år betales der halv pris af voksen. Barnets alder og fødselsdato skal opgives ved bestilling af Japan Rail Pass.
 

En Japan Rail Pass kupon, skal byttes til det aktuelle Japan Rail Pass i Japan, senest 3 måneder efter udstedelsen i Danmark. Ved ombytning fra kupon til pas, kan du samtidig aktivere passet på til ønskede startdato. Du er naturligvis velkommen til at kontakte os personligt for bestilling af dit Japan Rail Pass, men vi anbefaler at du benytter dig af vores online bestilling.

Hvor indløser man Japan Rail Pass kuponen?

Selve kuponen giver ikke tilladelse til kørsel på JR linjer. Du skal veksle din kupon på en af tog-stationerne i Japan, så får du udstedt et togpas. Her er de stationer, der udsteder Japan Rail Pass:
Stationer hvor du kan indløse Japan Rail Pass (engelsk) 
Du skal indløse din kupon til et Japan Rail Pass, inden for tre måneder efter udstedelsesdatoen.

Sådan ser en blank kupon ud. Når du har købt den hos os vil den være udfyld med info om den der skal bruge passet.

JRP_voucher-empty

Hvordan kan man reservere pladser?

Planlæg din egen rejse i detaljer. På www.hyperdia.com kan du få et overblik over transportmulighederne. Her finder du også afgangstiderne.
Ved at gå ind og søge på de destinationer du har inkluderet i din rejse, kan du se hvilke afgange der passer dig bedst. Notér evt. tog nr. samt den dato du ønsker at rejse og medbring dette, når du indløser din Rail Pass voucher. På den måde, vil du kunne lave pladsreservation for de valgte togafgange når Rail passet indløses.

Gyldighed

Et Japan Rail Pass er gyldig i 7, 14 eller 21 sammenhængende dage. Du skal indløse din kupon til et Japan Rail Pass i Japan, senest tre måneder efter udstedelsen i Danmark.
Du bliver på stedet bedt om at angive den dato, hvorfra du ønsker at bruge passet.
Første anvendelsesdag skal være inden for en måned fra den dag i vælger at indløse couponen. Ændring af første andvendelsesdatoen er ikke muligt når cuponen først er indløst!

Læs mere her (på engelsk): Japan Rail Pass validity

 

Vil du vide mere?

Kontakt os!

33 45 40 04