Japan Rail Pass

Et Japansk togpas

Med et japansk togpas, et såkaldt Japan Rail Pass, i hånden kan du rejse på næsten alle JR-strækninger (Japan Railways) over hele Japan, inklusiv højhastighedstoget, Shinkansen. Dette er den billigste, og samtidigt den mest effektive, transportform i Japan.

Japan Rail Pass fås for 7, 14 eller 21 dage. Du bestemmer selv, hvornår passet skal aktiveres efter ankomst i Japan.

Ordinary eller Green?

Der findes to slags Japan Rail Pass, Ordinary (2. klasse) og Green (1. klasse).
Passet inkluderer også mulighed for, uden ekstra omkostninger, at foretage pladsreservation, hvilket anbefales.
Pladsreservation kan kun foretages i Japan og efter Rail Pass’et er blevet indløst. Dette kan passende gøres samtidig med at du indløser/aktiverer dit Rail Pass.

Voksen eller Barn?

Japan Rail Pass/Voksen dækker alle fra 12 og år opefter. Japan Rail Pass/Barn dækker børn i alderen 6-11 og koster det halve. Børn mellem 0-5 år rejser gratis. Der skal dog være mindst en voksen medrejsende per to børn i alderen 0-5. Fordi små børn rejser gratis, har de ikke garanti for et sæde, og de skal sidde på skødet, hvis toget er fuldt.

Hvis du ikke har plads

Hvis ikke du får reserveret plads, er de fem første vogne (f.eks mellem Tokyo og Kyoto) ofte til passagerer uden pladsreservation. Det er dog enkelte tog, fx Narita Express-toget mellem Tokyo og Narita Lufthavn, der kræver pladsreservation, så tjek dette i forvejen.

Hvornår kan det betale sig?

Det kan som hovedregel betale sig at købe et 7-dages pas, hvis man indenfor 7 dage skal rejse Tokyo – Kyoto t/r.

VIGTIGT:

Japan Rail Pass SKAL købes inden du kommer til Japan.

Japan Rail Pass